fredag 23 juli 2010

Tender blush en ovanlig alba...
Bilder: privata.

Här kommer några bilder på Tender blush. Detta är en ganska ovanlig albaros som är framtagen av Rolf Sievers i tyskland i slutat av 70-talet. Här kan du se alla blush rosor som han tagit fram. Denna ros är helt fantastisk och jag förstår inte att de inte finns att köpa på fler ställen. Jag hittade min rotäkta tender blush hos Nettan som har Rosengården i Bergslagen. Doften är magnifik och blommorna utsökta. Här kan ni se fler bilder på rosen.

6 kommentarer:

 1. Hej! Å Tack för bilderna på rosen!
  Har ju en tendens att köpa växter oavsett om jag vet hur de ser ut... men du besparade mig en del jobb genom att visa bilder på denna sötnos!
  Ha det gott!
  Kram Ullis

  SvaraRadera
 2. Blir intresserad av Tender Blush och undrar om du skrivit mer om denna ros. På vilka sätt är den "fantastisk"? Hittade hit via Blomsterbo och ska läsa igenom din blogg vid senare tillfälle och hoppas få lära mig ett och annat om rosor mm.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Hej Laila: Jag har inte skrivit mer om denna ros. Jag köpte den i början av sommaren och den är ännu väldigt liten. I år fick jag se två blommor bara men det räckte för att jag skulle bli helt såld på rosen. Doften är fantastiskt och blomman magnifik i form och storlek. Jag är väldigt förtjust i ovanliga rosor så för mig räcker dessa kriterier för att av mig klassas som en fantastisk ros. På help me find som jag länkade till så kan du se bilder på en fullvuxen tender blush och den ser fantastisk ut.

  SvaraRadera
 4. Vad vacker den är! Ska genast tipsa min mamma om Rosengården :-)

  SvaraRadera
 5. Åh, dina fina rosor. Blir alldeles matt...
  Tack för ännu ett fint tips. Hur härdig är den?
  Behöver ju helst ha rosor som är härdiga till zon 4/5 för att de ska trivas riktigt bra hos oss.
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 6. Angående Tender blush så är det ju en alba och den är väldigt härdig. Hon som jag köpte den av har sin trädgård i bergslagen som har zon 4-5 och där funkar den så det borde funka. Här finns lite mer info:
  http://www.alltomtradgard.se/roslistan/tender-blush/

  Där står det härdig till zon 5, borde alltså funka hos dig.

  SvaraRadera