tisdag 28 augusti 2012

Vad blev det för nått?

De senaste veckornas resor till Linudden och Odlarglädjen har haft ett primärt syfte, nämligen att berika min trädgård som endast har fyra träd (varav tre är fruktträd) med några nya kompisar. Resultatet blev lyckat och jag är numera några träd plus ett spontanköp rikare. Jag hade dessutom en Ginnalalönn sedan tidigare som jag haft i kruka men som nu skall hitta en plats i trädgården. Vår trädgård är ju för nya läsare endast fyra år och det är således ett tomt kanvasblad som nu byggs upp.
Ett angenämt problem men som ändå ger mig lite huvudbry, vart är bästa platsen och hur stora blev de nu? Hur tätt kan jag planera ett träd till det kommande växthuset mm.  Visst har jag en plan och visste på ett ungefär men det blir ändå ett himla massa Googlande, ritande, suddande, ritande och så börjar jag om.... Men snart är jag där...
Magnolia, Valnöt, Kingko och Ginnalalönn.

4 kommentarer:

 1. Vilka härliga träd du har köpt! Ska bli spännande att se dom utvecklas.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Helena: Ja hoppas de överlever, och att det blir en mild vinter och ingen varjavinter som det varit tidigare år. Jobbigt för allt nyplanterat !!

  Kram
  Nina

  SvaraRadera
 3. Trots att jag har en uppvuxen trädgård och borde vara nöjd med det är jag lite avundsjuk på dig som får börja från "scratch". Jag menar, jag hade hellre haft japanska lönnar, näsduksträd, magnolia och andra häftiga än 3äppel 1 päron, 2 hästkastanjer :)

  Vi syns på söndag:)

  Kram

  SvaraRadera
 4. Veronica: Ja men så är det väl, man vill ha det som man inte har :-) Jag vill ha uppvuxna träd, lummighet och insysnskydd mer än något annat :-).

  Kram
  och yes vi syns på Söndag :-)

  Kör ni dit eller hur tänker ni göra? Får jag tigga skjuts? Så kanske vi kan ta en tur i er trädgård innan eller efter?

  Hälsningar
  Nina

  SvaraRadera