onsdag 22 augusti 2012

Följ med till Leila Jansros Mölla..

Kommer ni ihåg Leila ifrån trädgårdstoppen? Hon som fick alla att tappa hakan och springa till plantskola för att köpa  rosen: Eden Rose? Ja... jag sprang med och har numer 2st Eden Rose.
Ni har säkert redan sätt bilder ifrån hennes nya trädgård? Möllan som ligger i Skillinge, inte långt ifrån Simrishamn. Jag var där i somras och det var alldeles ljuvligt. En underbar trädgård skapad i harmoni med huset och omgivningen där man kan få många tips och idéer.

Möllan är ju en så unik byggnad att den ganska sparsmakade designen med stora sjok av växter passar bra för att inte förta skönheten i Möllan. I en vanlig trädgård med ett ordinärt hus (typ som mitt) så tycker jag det behövs mer blickfång men i detta sammanhang passar det perfekt. Sedan är det ju enormt snyggt med den svarta vackra dörren och så den blå fönsterkarmen som bryter av. Att plantera i grus är vackert. Jag skulle gärna vilja ha en pelarthuja i gruset på baksidan.


Man fick låna ett ark där det stod vilka plantor som var planterade i de olika rabatterna.
Jag fotade arken för att komma ihåg (hoppas hon inte misstycker... men det var ju så snyggt).
I rabatten med pilarna så har hon planterat:

4 sorters stäppsalvia
Lammöron "Big Ears"
Japansk Malört
Stenkyndel
Kärleksört "Matrona" och "Purple Emperor"
Gräs - Miscantus "Melepartus, Tuvrör och Diamantrör.

Kombinationen med de tre gräsen har jag härmat och köpt för att plantera på framsidan. Riktigt snyggt ihop tycker jag.

Status för grävandet är följande: Vaknade med nackspärr och en låsning i ena skulderbladet så det blir ingen grävning ikväll. Tråkigt för jag vill verkligen börja plantera. Om jag ber snällt så kanske en snäll make hjälper till... vi får se...

5 kommentarer:

 1. Så snyggt! Det är det jag saknar i min trädgård lite mer av lite...hm!
  Hoppas nacken blir bättre.
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. jo, den trädgården kommer jag ihåg från Trädgårdstoppen. Väldigt fin grusad entré, fint komponerat på sidorna! Hon verkar ha valt lättskötta växter och det är ju förståndigt när man har så stora rabatter! Finfina bilder!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  PS Blomman du frågar om är en sorts, aj nu står det still, alltså en sådan där blomma som frasar och som man brukar torka. Eternell! Nu kom det! Blomman är inte utslagen på bilden.

  SvaraRadera
 3. Jag har aldrig varit i skåne men tänker varje år att..nästa sommar då åker vi. Åh! Österlen.... Sen när sommaren kommer så har jag alltid fullt upp och vill inte lämna min trädgård!! Tur att bloggar och att trädgårdsprogram finns :)

  Kram

  SvaraRadera
 4. Hej och va kul att jag hittade din blogg! Javisst minns jag trädgården från Trädgårdstoppen :) Kul att få se den igen, härligt ställe det där! Kram / Carolin

  SvaraRadera
 5. Helt otroligt så snabbt hon fått trädgården så uppväxt och frodig. Väldigt vackert med olika nyanser av blått och silver, passar så bra för en solig tomt.

  SvaraRadera