torsdag 16 augusti 2012

Bra bok...

Jag älskar att låna trädgårdsböcker på biblioteket. Det finns så många roliga, finurliga och konstiga böcker som man aldrig skulle köpa men som när man läst dem lämnar ett enormt intryck. Just nu är det böcker om skuggväxter och gräs som intresserar mest. Hittar jag en riktigt bra bok så försöker jag sedan få tag på den antingen i bokhandeln eller på loppis, antikvariat eller liknande. Vissa böcker som tex Ulla Molins leva med trädgård verkar omöjlig att få tag på, den är underbar och jag lånar den med jämna mellanrum. I somras så hade jag äran att få besöka Ullas underbara trädgård i Höganäs, att alldeles själv gå runt i hennes skapelse var en euforisk känsla och paret som nu äger trädgården är fantastiska. Lovar att visa bilder, men vi sparar det till en dag då en pärla som denna behövs... Eller vad säger ni?

Boken jag läser just nu heter Perenna Rabatter och är skriven av Eva Robild och Jörgen Persson.
En riktigt bra bok som tar upp viktiga aspekter att tänka på när man planerar en rabatt. Det jag fastnade mest vid var detta uppslag som visar en rabatt under fem år. Riktigt intressant speciellt för mig som har en helt ny trädgård och anlägger allt ifrån scratch. Gillar ju det här med månadsbilder och tänkte anamma denna ide fast istället för överblicksbilder så kommer jag visa bilder på de nyanlagda rabatterna. Jag börjar under helgen, hoppas att någon tycker det är intressant samtidigt som jag själv kan ta lärdom genom dokumentationen över hur allt växer och förändras.


5 kommentarer:

 1. En bra trädgårdsbok är alltid en guldgruva att gräva ur. Längtar nästan efter vintern och få borra ner näsan i alla underbara trädgårdsböcker och drömma ljuva trädgårdsdrömmar.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Nej, det den mästerrabatten hade jag missat :-) Vad lustigt med tanke på rubriken på mitt inlägg. Måste genast leta upp den. Tack!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Älskar också trädgårdsböcker. Har förmånen att få recensera de nyutkomna på våren och det är verkligen julafton när böckerna dimper ner och jag får börja läsa. Mys!!!

  Kram och trevlig helg!
  //Linda

  SvaraRadera
 4. Eva Robild skriver väldigt bra och är enormt kunnig! Bra val!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 5. Den boken hade jag många gånger haft glädje av....:)

  Jag prenumererar på trädgårdsböcker och beställer de som verkar intressanta så det har blivit en del. Nu väntar jag på en som handlar om träd och buskar och det ser jag fram emot för jag kan inte alls mycket om det.
  Vi skulle kunna låna böcker av varandra!?

  Kram

  SvaraRadera