måndag 23 juli 2012

Vi fortsätter lägga grus

Grushögen som aldrig tar slut? Inte mig emot!! Det är bara att erkänna... någon (?) har beställt för mycket grus. Efter att rosengården fått sitt golv så fanns mer än halva högen kvar. Kanske tur eftersom vi nu kunde börja med de grusade gångarna som på sikt skall förena rosengården med provodlingsrabatten och resten av rabatterna på vänstra sidan av tomten (kolla bilden med poolen så ser ni). Där fotbollsmålet står skall på sikt ett växthus stå och längst pinnarna som står parallellt med poolen (som nu står helt knasigt) skall det bli en rabatt med vintergrön liguster som häck mot gången sätt hitåt samt mot poolen. Det är så roligt och känns lyxigt på nått sätt. I morse gick jag ut med en kopp kaffe och bara satt och njöt. De bilder jag haft i huvudet en längre tid börjar äntligen ta form, känner en enorm lycka att jag fått denna trädgård att vårda och skapa i.

Gruset är tumlat och i storlek 8-16mm, det var väldigt smutsigt har spolat det så det ser finare ut nu, men behöver nog några regnskurar till innan det blir helt rent. På bilden så framkommer det kanske inte till sin absoluta fördel. Det är i alla fall samma grus som vi har i köksträdgården.

Idag är det en mellandagsdag vädermässigt, mest mulet, min man började jobba igen idag och jag och barnen har mest såsat omkring, vi leker lite, (jag) städar lite och vi bara är, precis som det skall vara när man har semester. Väderleksrapporten spår fint väder med högre temperaturer de närmaste dagarna, funderar på olika utflyktsmål, kanske blir en båttur ut på någon skärgårdsö. 

Jag har också funderat ett tag på att det skulle vara roligt med en bloggträff för oss som bor i Stockholmsområdet och bloggar om trädgård.  Jag tycker det är jättekul att träffa likasinnade och utbyta idéer, få tips, och råd samt inspiration vore jättekul. Skicka ett meddelande till mig om du/ni tycker det vore kul.

 Bilder: privata.

3 kommentarer:

 1. Vad fint det blir, roligt att se hur allt växer fram. Mycket jobb, svett, och tårar. Men härligt resultat.


  Kram från Tini Tut

  SvaraRadera
 2. Jag förstår att du inte blev ledsen för att det det blev lite för mycket grus :)

  SvaraRadera
 3. Det ser hur fint ut som helst! Vet du storleken på din Cornus -kousa var. Chinensi? Så ska jag se om vi kan fixa lite utrymme :-) Jag är på när det kommer till bloggträff, både att hälsa på i någons trädgård eller ha en träff hos oss.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera