torsdag 19 juli 2012

Gruset på plats...

Äntligen är slitet med att lägga grus i rosengården klart, och det blir så fint. Nu är det finlir med kantstenar kvar sedan är det dags att börja bygga spaljéer för klätterrosorna. Rastlös som jag är så påbörjar jag ofta nya projekt innan det första är klart vilket resulterar i att vissa delar tar längre tid än jag egentigen vill. Samtidigt så hinner man fundera både en och två gånger på design av spaljéer osv vilket är positivt.


Rosengången sett från sidan. Många rosor är fortfarande rätt små, köpta som sticklingar eller rotskott men de börjar ta sig. Kantstenen kring långa rabatten till vänter är ny, där behöver jag fylla upp med jord och täckbark.


Pergolan. Man ser nya Tuhjahäcken i bakgrunden, tycker den tagit sig bra och ser fin ut. Råddjursstängslet verkar funka och smälter fint in och stör inte.


Suddig bild... Köpte billiga solcellslampor på k-rauta, 10kr styck. Har satt en hel drös i rosengården så den lyser väldigt fint på kvällen.


Översiktsbild ifrån övervåningen. Skall ut med riktiga kameran imorgon så får ni se bättre bilder. Alla dessa är tagna med mobilen. Ca 55 rosor är planterade i rosengården totalt.

4 kommentarer:

 1. Vad snyggt du får det! Det är Venusta Pendula som klättrar och blommar så fantastiskt just nu. Visst måste vi få till en bloggträff. Jag är på :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Vilket jobb, att starta från en plan leråker! Men vad fint det blir, är verkligen imponerad!

  SvaraRadera
 3. Hej Nina,

  Jag hittade din blogg hos Helena! Kul att hitta bloggar som skriver från sthlms området!

  Jag kommer "hänga" med dig om ok!? ;)

  //Veronica

  SvaraRadera
 4. Hej igen!

  Jag vet nog några i Stockholm . Kollar runt lite och återkommer och självklart är jag med och träffas!

  SvaraRadera