torsdag 26 juli 2012

så gott som klart...

Min man hade som mål att få allt grus på plats innan OS-invigningen... och han lyckades! I går kväll vid 22 tiden så drog vi sista lasset med grus. Detta är den ostylade versionen med saker som inte riktigt står där det skall. 
Jag har länge funderat på träd till trädgården, inte fruktträd utan träd för prydnad och har att skapa tak och rumskänsla. Hittade på plantagens rea två stycken Blodbok "purpurea nana". Skall endast bli 3meter hög på 10år med en krona på 1meter. Mina efterforskningar säger att den skall vara härdig till zon 3 vilket borde funka hos mig, bladen är så vackra och nytillväxten fantastiskt skimrande i rosa/röd. Ett bokbumsklot modell medel-stor har också fått plats i gruset. 
 Här sett ifrån andra hållet! Hoppas så att det blir bra.  
 
Klätterroserna vid entredörren in till trädgården har fått sten runt fötterna. Det blev så fint, ser lite mer ordnat ut.
Provodlingsrabatten är fortfarande jättefin.

Den har fått kant av kullersten!!
Sweet fragrance! Fantastisk vacker.
Basye´s Purple!! En ovanlig rugosa hybrid som jag lagt mycket tid och möda att få tag på! Jag är så glad att hon nu blommar då jag trodde hon dött under vintern.   Den har fina röda stammar som är väldigt vackra!
Bilder: privata

5 kommentarer:

 1. Men så vackert det blir! Älskade sista rosen och vill gärna låna bilden till min flik växter att komma ihåg. Självklart länkar jag! Vad är det för gräs du har bland rosorna? Jättefint! Vad härligt att du hittade det du sökte annars hade vi gjort plats i bilen :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Helena: Såklart du får låna bilden!! När rotskott kommer så får du det första. Gräset heter svanfjädergräs, det har väldigt fina vippor som drar åt lite rosa. Den är ett-årig men frösår sig så man är aldrig utan. jag tog upp en rugge och delade så den växer ordentligt.

  SvaraRadera
 3. Det blir sååå fint Nina! Jag har precis haft Ruben hos mig som har Stockholmsbloggen, Rubens Rabatter, och han tyckte att det var en jättekul id'e med "stocholmsbloggare" detta bar första gången någon bloggare såg vår trädgård! Vi var väldigt överens att vi behöver lära mer om rosor ;)

  SvaraRadera
 4. Jo, du! Munstead Wood är en riktig goding, helt förälskad är jag. Jag kommer hem fredagen den 3/8 och jag vet att jag ska fota en tjej någon gång under söndagen den 5/8. Jag börjar jobba den 6/8, känns alldeles för tidigt för att börja jobba :-) Helgen 10-12/8 är jag helt ledig. Ska kolla lite i min blogglista och se vilka som finns i närheten.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Vilken fantastiskt fin pergola du har! Måste vara underbart att sitta där med all utsikt runt omkring!

  Solsken
  //Linda

  SvaraRadera