torsdag 13 september 2012

Blommig Fredag! Hösttecken

Jag älskar hösten! Den höga luften, de ljumma dagarna, färgerna och att alla växter åter tar sin frodiga form och att tillväxten ofta är stor. En stor känsla av att jag är nöjd infinner sig, sommar året om tilltalar inte mig och jag välkomnar den nya årstiden.

Hösten är också skördetider. Vi plockar in plommon och smaskar i oss... Farmor har äpplen och hon delar gärna med sig... Jag bakar, syltar, gör kräm och njuter av det naturen har att ge.


Under sommaren plockar jag nästan inte in en enda blomma, men på hösten så står det konstant en fin bukett på matbordet. Jag tror det beror på alla vackra gräs som blommar, de tilltalar mig och gör sig väldigt fina i buketter. Just nu är det solhatten tomato soup som får hålla gräset och alunroten sällskap.Mer blommig Fredag hittar du hos Helena med bloggen Bland rosor och bladlöss

7 kommentarer:

 1. Härligt med allt man kan skörda nu när hösten är här!

  SvaraRadera
 2. Vad flitig du är! Önskar jag vore en höstmänniska och syltade och saftade och sånt, men jag har gett upp! Höstälskare blir jag nog aldrig och inte vinterälskare heller för den delen. Ha en fin helg. /Anette

  SvaraRadera
 3. Underbart med egen gjord sylt och saft då får man den att smaka som man vill. Och gott att ha till vintern


  Trevlig helg

  SvaraRadera
 4. Jag tycker också om hösten. Luften är klarare och allt blir krispigare på något sätt. Måste plantera mer fruktträd.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Ja, det är ju kul är man orkar sytla och safta men jag låter bli i år .... Duktig du är...
  Tjingleing

  SvaraRadera
 6. Mmm..visst är det konstigt det där med blommorna inomhus!? Jag plockar inte heller buketter under sommaren men så fort det blir lite höstligt så är det konstant buketter inomhus!

  kram och ha en härlig helg i solen :)

  SvaraRadera
 7. Gott med egna frukter . Ja, gräs är vackert. Tyvärr har jag inget ännu men har insett under dagen att det måste jag ha.

  Kram

  SvaraRadera