
Sangria:
1 flaska rött vin
5 dl apelsinjouice
1 liter bubbelvatten
Skivade apelsiner, citroner och äpplen
Massvis med is.


Tomatsallad:
1 kg små tomater (typ körsbärs eller mindre sorter) gärna olika färger och former så ser det trevligare ut.
ca 1/2 tsk socker
ca 1/2 tsk salt
Svartpeppar
1 msk vit balsamvinäger
4 msk olivolja
1 msk Tranbärs balsamico
Blanda ovanstående ingredienser och låt stå i kylskåp och gotta sig. Denna går jättebra att göra i förväg då tomater behöver tid för att dra till sig marinaden.
Toppa med basilika blad. Jag brukar ha mozzarella till också om jag inte serverar fler sallader än denna vid en måltid.
Ursprungsreceptet kommer ifrån: Under valnötsträdet av Anna och Fanny Bergenström.
Men som vanligt så ändrar jag recepten efter tycke och smak.

Kapriskräm:
2 dl Creme Fraiche
1 tsk dijonsenap
Hackad kapris. Jag brukar använda äppelkapris för den är trevligare.

Tsatsiki:
1 Gurka
2-3dl tjock grekisk yoghurt
1krm peppar
1krm salt
1msk olivolja
1msk vitvinsvinäger
Hyvla en gurka på det grövsta på ett rivjärn och salta. Låt rinna av i en sil.
Blanda med grekisk yoghurt, olivolja, peppar och vitvinsvinäger.



Ruccolasmör
Mixa 100gram rumsvarmt smör med en stor näve ruccola, salt och peppar. Ställ i kylskåp och låt kallna. Ruggigt gott till citronbagguetter.


Vilken HÄRLIG blogg du har!! Och vilka läckra maträtter! Ser fram emot recepten :)
SvaraRaderaHar inget emot mat men vill så gärna se din trädgård! Är ju lite rosengalen precis som du verkar vara. Snälla...
SvaraRaderakram louise