tisdag 7 september 2010

Rosengården. Det växer så det knakar...

Här kommer lite September bilder ifrån Rosengården. Det växer så det knakar och vissa rosor har grenar som är lika långa som mig (170cm). Det är verkligen kul att de flesta rosorna verkar trivas så bra i min lerjord. Det är Remontantrosen Thyra Hammerich som strejkar och har enormt mycket rosrost annars så ser alla rosor jättefina ut. Lite mjöldagg men det struntar jag i. Ska binaba sent i höst och tidig vår så slipper jag kanske svampsjukdomar nästa år.


Quadra

Wild Mountain

Summer wine

Louise Bugnet

Wild eagle och bergisop, så fina ihop. Bergisopen har jag sått ifrån frön och jag är riktigt stolt över hur fin den blivit redan nu. Tanken är att den ska bilda em häck i framkant i rosengången.


Constance spry ska få växa mot armeringsnät som ska upp här i grinden. Den är ganska hög redan. Vissa grenar är över 2meter.

Vackra Irma

Louise Odier

Thisbe. I love

John Davies

Buff Beauty

Min lammöronshäck tar sig bra. Även dessa sådde jag i våras och dom har verkligen tagit sig bra. Det skall bilda en häck inne i pergolan är det tänkt.

Thisbe igen.. massa massa knopp.

Balder.

Lammöronen igen. Vissa rosor vräker verkligen ut sig och växer som bara den.

Nya rosengången som vi grävde för några veckor sedan. Här har jag planterat nu.
Förra året såg resten av rosengården ut såhär. Några pinnar som stack upp bara. Tänk va fort det har tagit sig och vad det växer på med ordentlig fart.

4 kommentarer:

 1. Jösses, vad många fina rosor som blommar än! Jag blir alldeles matt OCH inspirerad!!! Men vad i all världen betyder "binaba"??? Verkar vara något man som rosägare behöver veta???
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 2. Shoooosh vad många tjusiga rosor du har... vilket guld..... måste bara skaffa mig fler... Låter jättegott med egen ketchup....... Det har jag inte hört talas om tidigare, men varför inte... eller: så klart ska man göra egen ketchup... det blir man ju sugen på att prova....

  Har förresten lagt upp recepten nu 'hemma hos mig'.....

  Kram kram
  /Charlotte

  SvaraRadera
 3. Få se hur det funkar med binab hos dig, min erfarenhet är att det inte hjälper mot svampsjukdomar, men alltid värt ett försök, lycka till:) Härligt med rosor som blommar nu.

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Så kul att se framgången och att det går så pass fort. Jag måste ha fler rosor. Men nu skall jag röja och förbereda först och köpa sedan.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera