lördag 4 september 2010

Höstmarknad och barnfri dag i uppsala...

Det var längesen jag och Fredrik var för oss själva en hel dag. Farmor passade barnen och vi passade på att åka till Uppsala och gå på Botanska trädgårdens höstmarknad och promenera runt i Uppsala. Vi handlade kläder till oss själva och barnen. Ett besök till min favoritaffär i Uppsala blev det också. Affären är så klart Annelie K som säljer choklad och praliner. Min favorit chokladtillverkare är Francois Pralus så hem följde en chokladkaka som jag inte testat innan. Den är gjord på bönor ifrån Sao Tome och krossade kakaobönor. Processen för att tillverka chokladkakan är också annorlunda ungefär som raw kakao, ska bli kul att testa.
På höstmarknaden hittade vi både det ena och det andra. Jag köpte fyra rotskott hos SRS. Det blev Charles de mills, Belle de Crécy, Dart´s defender och Schneekoppe. Ärtmjöl och grovt rågmjöl fick också följa med hem. Vi fick några recept på vad man kan använda ärtmjöl till och tex ärtbullar, pannkaka och gröt var några exempel. Det ska bli kul att testa. Vi köpte också små minigurkor Miniature White, de var riktigt goda. Ska testa att så dem nästa år.

Bilder: privata.

Det börjar äntligen bli ordentligt med tomater och vi plockar mängder varje dag. Ikväll eller imorgon ska jag testa att göra egen ketchup med recept ifrån Jamie Oliver. Kul att göra egen och testa.
Farmor kom med två stora påsar äpplen så äppelkaka och paj ska jag också göra. Jag älskar hösten. När luften är hög och klar, det är kallt men ändå behagligt. Man får så mycket gjort, jag gräver, planterar, flyttar, skördar grönsaker, frukt och bara njuter i trädgården. Rosorna som blommar nu är så vackra, det är ganska många hos mig som fortfarande blommar. Tänkte ge mig ut med kameran imorgon så får ni se hur mycket det växt på sista tiden, helt otroligt är det.

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Snart är man ju sugen på att se hur det har etablerat sig i rosenträdgården:-)
  Kram från "Nyfiken i en strut" Hillevi

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Roliga saker du köpt, och fyra rosor:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera