söndag 8 augusti 2010

Ni skulle bara veta...


Lite piff har också införskaffats. Fast jag är inte säker att korgarna ska stå där jämt men just nu får dom dom det. I korgarna är det planterat ekkorkorn och svarta luktärtor som jag sådde i våras och inte visste vart jag skulle plantera ut. Även något annat slags gräs som jag glömt namnet på. Ljuslyktorna är så fina tycker jag, passar verkligen i pergolan. Jag gillar att det kommer mer och mer fint pynt till trädgården ute i affärerna.

Wild Mountain, så fin med både vitt och rosa, lite bullig och gullig :-)

Wild eagle, är mycket mörkare än på bilden, riktigt fin och båda har blommat sedan i början av Juli.

Grinden

Det fattas spaljeer i hela rosengården och även här vid grinden. Constance spry och albertine som ska få klättra här vid utgången till allmänningen.

Gången är ca 90cm bred, kanske i smalaste laget men rabatten är 1meter så jag tror det är lugnt, annars finns ju sekatör. Den ser smalare ut än den är också. Man kan utan problem gå med skottkärra där inne.

Bilder: privata.

Idag har det grävts må ni tro. Fredrik drog på sig regnkläder och började gräva redan på förmiddagen. Jag och barnen hade jättekul med vattenkannor och hinkar medans Fredrik slet. Han fick dock hjälp nu ikväll med det sista när barnen gått och lagt sig.
Skönt att allt grävarbete nu är klart. Det återstår bara att blanda ut jorden med täckbark som jag använder för att få lite struktur på jorden, jord och kogödsel. Sen ska jag plantera rosorna som står på kö och väntar. Även kantsten skall läggas, stomen och spaljeer längst rosengången byggas. Grinden mot allmänningen skall få spjäler.
Sen nästa år ska allt trä i hela rosengården målas grått som huset, även grinden och så ska vi ta bort allt gräs och lägga grus.. sen är det klart :-) bara lite kvar alltså...

Jag har läst att de som visade sina trädgårdar idag var nöjda med många besökare, jättekul. Vi kom aldrig iväg utan bestämde oss för att fixa ovanstående istället.

7 kommentarer:

 1. Jag må säga att ditt bygge är ambitiöst och din man suverän! Ska bli kul att se när det blir färdigt:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Det kommer ju att bli så himla bra. Kanon....Tänkte fråga dig om ni har gjutit fast stolparna eller hur ni annars har gjort?? Är intresserad eftersom jag går i nåt liknande i tankarna :-) Hoppas det är ok, att jag frågar. Kram från Lena/isis

  SvaraRadera
 3. Grattis till både karl och rabatter:-)
  En bra kombo!

  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 4. Vilket jobb!! Men så blir det superfint också!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Tack för alla glada och snälla komentarer :-) jag blir jätteglad.

  Vi har använt stolpskor som man slår ned i marken till pergolan och till grinden har vi gjutit.

  Hälsningar
  Nina

  SvaraRadera
 6. Hej Nina

  Jag ska till Söderfors på lördag. De har lagt undan Klematisen Snow Queen till mig. Du kanske behöver handla lite du också??

  /Karin

  SvaraRadera
 7. Oj!! Vilket jobb MEN så snyggt!! Wow och tänk så fint med alla rosorna där?
  Ha det gott! Veronica

  SvaraRadera