tisdag 10 augusti 2010

klöver på min trapp....

På min trapp står två svarta gummikrukor med olika sommarblommor/perenner. Jag brukar plantera om i krukorna ungefär tre gånger per år med sesongbetonade blommor. Just nu i krukorna så står det ekorrkorn (som jag sått själv, stäppsalvia (som jag fyndat på coop och som skall planteras ut senare) och så röd klöver som jag fick av några rosvänner i somras. Dom jag gick klövern av hade kantat ett helt land med växten och det var mycket maffigt. Dom berättade att i skåne är det ett riktigt gissel och bönderna har problem med att växten tar över åkrarna. Hur som hade han slängt plantor på komposten som han rensat bort som jag blev erbjuden och gärna tog emot. Nu har jag dom i krukor på framsidan men jag skulle gärna vilja ha en häck av rödbladig klöver precis som dom. Frågan är bara om jag vågar eller kommer den ta över totalt? Vacker som tusan är den iallafall. Jag gillar alla rödbladiga växter.

6 kommentarer:

 1. Jag gillar också den klövern men man får hålla efter den lite iallafall hos mig.
  Smart att ha den i kruka.
  Annika

  SvaraRadera
 2. Försöker titta närmare på din klöver men bilden förstoras inte även om jag klickar på den. Bloggerstrul? Rödbladigt är alltid fint, skulle behöva ett gäng själv.

  SvaraRadera
 3. Klöver kämpar jag mest för att få bort ur gräsmattan... I kruka passar klöver! Det är kul med krukor, de kan piffas till efter säsong.
  Hur går det med rosorna och projektet?

  kram louise

  SvaraRadera
 4. Jag ska inte ta åt mig äran för eldkorgen, den har min man svetsat...

  Projekten framöver är att göra fördigt rabatten på framsidan och sedan ska ön såklart bli klar. Det krävs dock lite planering. Att hämta spränsten på ett grustag som har samma öppettider som mina arbetstider betyder att jag behöver ta ledigt... Jag tänker hela tiden att nu ska det inte bli fler projekt detta året men sedan kliar det i fingrarna... Jag gillar verkligen själva grejandet och njuter även innan det är färdigt!

  kram louise

  SvaraRadera
 5. Läckert med dessa gummikorgar, och extra trevligt med kontrasten med levande växter i dem!

  Ser i inlägget nedan hur otroligt läckert det håller på att bli i er rosenträdgård! Jag gissar att ni ibland önskar snabbspola till allt är uppvuxet, men det är redan så fint, så fint!

  Varma hälsningar från
  Helena, The Swenglish Home, som också tackar för den trevliga påhälsningen när jag var på semester... ;-D

  SvaraRadera