måndag 31 maj 2010

projekt gjuta runt rosengården...

Igår började vi projektet med att förse rosengårdens olika rabatter (eller land) med en gjuten kant runt. Våra grannar har gjort gjutna kanter runt sina träd och det är jättesnyggt och efter det så väcktes tanken med att göra samma i rosengården. Gräset skall bytas ut mot grus och få markväv i botten precis som i köksträdgården. Tanken är alltså en grå yta mot allt det färgglada i rosorna och perennerna som skall vara i de olika landen. Det skall vara ett stramt yttre mot ett vilt inre. Jag är väldigt inspirerad utav olika bilder ifrån Wij trädgårdar. Dit skall vi förövrigt åka på semestern och förhoppningsvis få ännu mer inspiration.

Dock skall jag inte ha något beröm själv för gjuteriner utan detta är enbart Fredriks verk. Jag har bara tittat på på grund av min rygg som spökar och har tvingat mig till sängläge och vila under hela helgen och idag.

Bilder: privata

3 kommentarer:

 1. Låter jättespännande! Ser fram emot att se det färdiga resultatet. Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Åh, vilka fina idéer. Vilken inspiration jag fick. Ska genast visa Monsieur C detta:) Tyvärr finns inte mina marschallhållare att köpa. De gjordes av mina elever som ett projektarbete, för några år sedan, och jag är lycklig som passade på att köpa två!
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 3. Oj vad ni e ambitiösa......ska bli spännande och se hur det blir :)
  Håkan

  SvaraRadera