måndag 4 juli 2011

dagens snabba middag...



Idag var det en snabb middag som stod på agendan. Vi skulle iväg till en kaninuppfödare på kvällen och handla lite förnödenheter till de små kaninerna ... som inte är så små längre. Det är vid stunder som dessa som jag verkligen gillar att ha en veckomatsedel. Det är så lätt att planera på det sättet och variera svårighetsgraden samt tidsåtgången på recepten så det finns lite olika valörer att välja på i menyn. Plus att man alltid vet vilka rätter som skall tillagas.

Dagens middag blev således sommarsallad med korv. Vi hade dock både wienerkorv och chorizo till = något åt barnen och något åt oss vuxna. De senaste åren har jag verkligen fått upp ögonen för goda vällagade korvar ifrån Italien och Tyskland, det finns så otroligt många riktigt goda sorter. För att inte tala om Taylor and Jones som tagit korven in i finrummen igen och gett riktig hederlig korv en nyrenässans. För den som har tid och bor eller arbetar i närheten av kungsholmen så är affären väl värt ett besök.

I salladen hade vi sallad, ljummen färskpotatis, gurka och körsbärstomater tillsammans med den stekta korven, löken hade vi vid sidan av för det gillar inte barnen. Till det gjorde vi en marinad på olivolja, spiskummin, citron, italiensk salladsmix, salt och peppar, även den vid sidan av. Vi gjorde även en enormt god kapriskräm som var buslätt att göra och som passade enormt bra med korven.

Sommarsallad med Italiensk korv. ( receptet hämtat ifrån DN.se)

För 4personer plus matlåda till 1.
400gram korv, t ex salsiccia, chorizo eller merguez, vi hade ca 600gram
ca 20-30 små färskpotatisar
1 rödlök
½ gurka
1 ask körsbärstomater (250 g)
1 kruka persilja
1 kruka oregano

Dressing:
½ påse salladsmix, t ex italiensk (à 150 g)
1 msk pressad citron
1 krm mald spiskummin
1 msk + 1 msk olivolja
1/4 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar

Kapriskräm:
2 dl lätt crème fraiche
½ dl kapris, avrunnen
1 tsk dijonsenap
1 krm nymald svartpeppar

3 kommentarer:

  1. Saknar rosorna...

    kram louise

    SvaraRadera
  2. Louise: Det kommer kanske bli mindre rosor här framöver, vem vet, jag bloggar om det som känns roligast just nu. Nästa månad ska vi iallafall försöka göra lite mer färdigt i rosengården och då blir det mer rosor. Jag har också massa bilder ifrån rosengården nu när det blommar som vackrast så misströsta ej :-)
    Kram
    Nina

    SvaraRadera
  3. Det finns ju korv och så finns det ju korv... Låter som en smarrig och somrig sallad!!

    SvaraRadera