lördag 24 april 2010

Projekt köksträdgården...

I helgen har vi påbörjat projektet med vår köksträdgård. Förra året planterade vi en avenbok häck runt området där köksträdgården står. Det är en pallkrageodling med 9 pallkragar. Det vi nu skall göra är att ta bort pallkragarna, ta bort gräset och lägga grus runt. Det blir lite mindre jobb med gräsklippning och så ser det lite snyggare ut.

Gruset vi valt är gårdsgrus som är runda stenar istället för kross och något större än vanligt grus. Vi kikade på många olika sorters grus och bestämde sen att vi kommer köra en genomgående tråd med samma grus i hela trädgården (där det skall vara grus alltså) så det blir enhetligt.


Såhär såg det ut i köksträdgården förra sommaren.


Bilder: privata

Bilder på hur arbetet fortskrider kommer under veckan och nästa helg.

4 kommentarer:

 1. Oj, vad fint det blev. Gillar pallkragar jättemycket och håller på med ett liknande projekt. Har dock köpt gamla fula, så de måste målas:( Men snyggt blir det:)
  Ha det gott, Charlotta

  SvaraRadera
 2. Blir spännande att se hur det blir denna säsong.

  SvaraRadera
 3. Jag håller ju på med liknande projekt, så det här är verkligen kul att följa. Det kommer att bli fler bilder från trädgården, jag lovar Nina! Jag gillar framför allt före-och-efter-bilder, så det kommer det att bli. Jag har ett område på ca 90kvm med fyra djupsängar. Där vill jag lägga bark och ha träinramade sängar istället. Jag lyckas aldrig hålla gångarna rena från ogräs, så nu har jag gett upp!
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 4. Hej en gång till,
  Du undrade vad vi lagt under gruset. Vanlig presenning funkar bra. På vissa delar har vi lagt markduk också för att verkligen ingen kvickrot ska orka upp genom presenningen. Markduk är bara så dyrt, jämfört med presenning, och jag har lagt presenning i gångarna runt växthusen och det har funkat fint.
  Ha det gott och lycka till!
  Charlotta

  SvaraRadera